متن سخنرانی آماده= چگونه محتوا و متن سخنرانی آماده ٬ جمع آوری و طبقه بندی نماییم؟ – استاد علی پیشدار
متن سخنرانی آماده: چگونه متن سخنرانی آماده کنیم؟
پاسخ به این پرسشها ما را به سمت و سوی ایجاد یک ساختار سخنرانی سوق میدهد.
متن سخنرانی آماده – شیوه های متعددی برای این کار وجود دارد. گاهی لازم نیست که نگران نظم و ترتیب باشید. شاید برایتان مشخص باشد که از چه چیزی و از کجا شروع کنید. به طور مثال شاید بخواهید یک مسئله را توضیح داده و چند راه حل نشان دهید و پیشنهاداتی را داشته باشید.
در برخی از مواقع هم موضوع به این شکل نیست. یک روش مناسب، این است که با جمع آوری اطلاعات آ نها را در متن سخنرانی قرار دهید و آ نقدر جابجا کنید و بگسترانید و بالا و پایین کنید تا ایدهها با هم جور و پشت سر هم ردیف شوند.
رضایت شما از نحوه چینش محتوا میتواند پایان کار شما باشد. روش های زیادی برای مرتب کردن اطلاعات گردآوری شده، وجود دارد. روشی باید انتخاب شود که بهترین سازگاری را با هدف، محتوا وایدههایی که میخواهید بیان کنید، داشته باشد.
۱- روش سه مرتبه تکرار کردن
در این روش، سه بار در ابتدا، وسط و پایان صحبت خود، قصد و هدف خود را به مخاطبان انتقال دهید. این روش یکی از رو شهای مؤثر تدوین و مرتب کردن سخنرانی است.
با تعیین و تقسیم اطلاعات به سه بخش، مخاطبان بهراحتی میتوانند نکات را دریافت و هضم کنند. به طور مثال میتوانید:
هنگامیکه این تکنیک اعمال شود به طور معمول شنوندگان یادداشتهایی را در ذهن یا روی کاغذ برمیدارند. اگر سخنگو نکتهای را از قلم بیندازد، شنوندگان خواهند پرسید. مثلاً سخنگو میخواست سه نکته را بیان کند، اما ما فقط دو نکته را شنیدیم.
یک نقشه راه سه موردی به شنوندگان کمک میکند مسیر خود را گم نکنند. «امرو ز میخواهم سه داستان از زندگیام را برای شما تعریف کنم.» به خوبی اثبات شده است که ما میتوانیم تنها مقدار کمی از اطلاعات را در حافظهکوتاه مدت، یا «فعال» حفظ کنیم.
در سال ۱۹۵۶ جورج میلر، دانشمند پژوهشگر مرکز تحقیقاتی بل لبز، مقاله ای با عنوان «عدد هفت جادویی، مثبت یا منفی دو» را منتشر کرد.
میلر در آن مقاله به مطالعاتی اشاره نمود که نشان میدادند برای ما دشوار است که بیش از هفت تا نه رقم را در حافظه کوتاه مدت حفظ کنیم. دانشمندان معاصر، تعداد مواردی را که ما به راحتی به یاد میآوریم، به سه یا چهار عدد نزدیک کرد هاندمسیر سخنرانی خود را به مخاطب نشان دهید
کاری کنید که مخاطب از جزئیات سخنرانی سر در بیاورد. از همان ابتدا رئوس کلی مطالب را در اختیار حضار قرار دهید و تصویر کلی سخنرانی را مثل یک پازل نشان دهید. بعد از آن، قطعات سخنرانی خودتان را به نمایش بگذارید. با این کار مسیر را برای حضّار مشخص میکنید و به مردم نشان میدهید که شما کجا بودهاید و قرار است کجا باشید
«.در انتهای سخنرانی و زمان جمعبندی سخنان خود میگویید: «بنابراین برای متقاعد کردن مشتری، مثلاً پنج روش وجود دارد که شامل … می شود»
انتخاب این ساختار برای تازه کاران میتواند روشی مناسب برای ارائه مطالب باشد. ضمن اینکه این روش شاید خیلی پیش پا افتاده به نظر رسد، اما از آنجا که در این روش رئوس مطالب تدوین شده به خوبی نشان داده می شود، افراد میتوانند به راحتی سررشته مطالب را گرفته و دنبال کنند و آن چیزی را که انتظار دارند به دست بیاورند. همچنین به علت تکرار پیام، قدرت ماندگاری در ذهن مخاطب بیشتر می شود.
کتاب آموزش سخنرانی – بهره گرفتن از این روش به این صورت است که بر اساس ترتیب زمان به شرح رویدادها میپردازیم. سخنان را از گذشته شروع میکنیم بعد به زمان حال می رسیم و در نهایت به آینده سفر میکنیم. یا از زمان حال شروع میکنیم و نشان میدهیم که کجا هستیم و چگونه به اینجا رسیدیم. (حال) سپس به گذشته باز میگردیم و میگوییم که کجابودیم(گذشته) و در پایان به کجا خواهیم رسید(آینده). به طور مثال:
۳- روش ایجاد مسئله و نشان دادن راه حل آن – (متن سخنرانی آماده)
پیشنهاد می کنم برای اینکه بتوانید متن و محتوای جذاب٬ مؤثر و قدرتمند برای سخنرانی خود تهیه نمایید. حتماْ کتاب آموزش سخنرانی «سخنرانی به سبک شما» را به مطالعه نمایید. برای دریافت کتاب آموزش سخنرانی «کتاب سخنرانی به سبک شما» لطفا روی کلید زیر کلیک نمایید.