محتوای سخنرانی – یکی از مواردی که باعث می شود شما یک سخنرانی فو ق العاده داشته باشید این است که سخنرانی شما دارای محتوا ی عالی باشد و برعکس، نداشتن محتوای خوب یکی از مشکلات اصلی است که مخاطبان را از گوش دادن به صحبت ما باز میدارد.
حتی اگر ارائه خوبی داشته باشیم اما محتوای ارزشمند و متناسب با مخاطب نداشته باشیم باز هم مخاطب خود را از دست خواهیم داد. هر چه زودتر شروع کنید. پشت سرهم قرار دادن و ردیف کردن مطالب، جهت اثر بخش کردن آ نها زمان زیادی میگیرد.
این سؤال را از خود داشته باشید که چگونه میتوانیم بر صحنه سخنرانی ظاهر شویم؟ و با واژه هایمان به حضّار الهام ببخشیم؟
هشدار در خصوص محتوای سخنرانی – هیچ گاه خود را درگیر سخنرانی که درباره موضوع آن اطلاع کافی ندارید، یا چیزی دربارهاش نمیدانید نکنید. احساساتی و جو گیر نشوید هرچند که دوستانتان شما را ترغیب کنند یا حقالزحمه آن زیاد باشد. اگر درباره موضوع موردنظر، تخصص و تبحر کافی نداشته باشید، هرگز نمیتوانید تحقیق لازم را درباره ی آن انجام دهید.
هرچند که تلاش کنید درباره موضوع اطلاعاتی کسب کنید، اما با موضوع خیلی راحت نخواهید بود. بهتر است با موضوعاتی سر و کار داشته باشید که در حوزه ی تخصص و فعالیت شما باشد.
به شدت درگردآوری اطلاعات وسواس و حوصله به خرج دهید . برای هر یک دقیقه سخنرانی باید ۲۵ دقیقه مطلب داشته باشید.
حتی بیشتر از میزان لازم درباره سخنرانی، کسب اطلاع کنید. تمام پروند ههای مربوط به موضوع یا پروژهها را مرور کنید. غرق موضوع شوید و موضو ع را نیز غرق خود کنید! این راهی است که با آن مخاطبان خود را نیز غرق موضوع میکنید.
جمع آور ی زیاد محتوا به شما کمک میکند که در صورت هرگونه سؤال از طرف مخاطبان براحتی قادر به پاسخگویی شوید. هرچند که همه آ نها را نمیتوانید در متن سخنرانی خود بگنجانید، اما امکان استفاده از آ نها را در سخنرانیهای بعدی خود خواهید داشت.
با استفاده از انتخاب موضوع و محتوا، نحوه ارائه و طراحی قوی، توجه و تعداد شنوندگان و بینندگان خود را افزایش دهید. در هنگام سخنرانی در راستایی عمل کنید که ایده های دارای ارزش را در دسترس عموم قرار دهید و یک نمایش منحصر به فرد و سطح بالا داشته باشید.
محتوای سخنرانی شما میتواند به تقویت ایدههای ناب در حوزههای فناوری، سرگرمی و طراحی بپردازد. اولین عکسالعمل اکثر افراد این است که من داستانهای شگفتانگیز و پرمحتوا ندارم. من داستا نهای خارقالعاده ندار م. زندگی من کسلکننده و معمولی است. اکثر افراد داستانهای بیشماری از استقامت خود در برابر شکستها دارند. عاشق شدهاند. و از دست رفتهاند. ضربه زدهاند و ضربه خوردهاند؛ و قطعاً لحظات خارقالعادهای را تجربه کردهاند که زندگیشان را از روزمرگی خارج میکند.
داستا نهای ما میتواند به دیگران الهام بخشد. فقط لازم است بیاموزید که آ نها را با تمام احساسات در اختیار دیگران بگذارید. مشکل این نیست که داستان های کافی ندارید، بلکه برعکس، مشکل این است که داستا نهای خیلی زیادی دارید.
این کتاب کمک میکند یک فکر ناب را انتخاب کنید، آن را به شکلی الهامبخش در اختیار دیگران قرار داده و یک سخنرانی شگفتانگیز و خارقالعاده ارائه دهید.
هر چه بیشتر اطلاعات جمع آور ی کنید، به موضوع مسلطتر هستید و شور و حرارت خاصی پیدا میکنید که نشان از اعتماد به نفس شماست و به این صورت با مخاطبان خود نیز ارتباط بهتری برقرار میکنید و اثری را که خواهان آن هستید، بر مخاطب خود میگذارید.
یک مجری برگزارکننده کنسر ت های خوانندگان مشهور کشور قصد داشت در شروع اجرای برنامه یک خواننده معروف از همان متن کلیشهای استفاده کند که همیشه برای سایر خوانندگان قبلی استفاده میکرد. امّا او با خود فکر کرد که چگونه میتواند اجرای بهتری داشته باشد؟
با من مشورت کرد ، متن قبلیِ ایشان را دریافت نمودم و به اصلاح و ویرایش متن پرداختم، نکات منفی آن را حذف کردم، واژهها را تغییر داده و از جملات مثبت بهره گرفتم. آن شب او یک اجرای متفاوت و موفق را پشت سر گذاشت.
هر چه بیشتر بدانید، شور و اشتیاق شما برای ارائه زیادتر میشود و هر چه شور و حرارت بیشتری داشته باشید، امکان برقراری ارتباط با مخاطبان بهتر خواهد شد و تأثیر لازم را بر آ نها خواهید گذاشت.
محتوای سخنرانی – غذای شب مانده به مخاطب ندهید! با همان محتواهای قبلی به سراغ سخنرانی جدید خود نروید. محتوا ی جدید تولید کنید تا سخنرانی، علاوه بر مخاطب برای خود شما هم تازه و به روز باشد. ایدههایی تولید کنید و مطالبی گردآوری کنید که به روز و مطابق میل مخاطب جدید باشد.
برخی از سخنرانان هر مطلبی را که درباره سخنرانی به ذهنشا ن می رسد یا در محیط اطراف خود یا در مجلات و روزنامهها یا کتابها میبینند یا از اینترنت و مقالات، جمع آور ی میکنند.
همچنین صحبت های روزانه دیگران را که می تواند قسمتی از سخنرانی آ نها را تشکیل دهد، سریعاً یادداشت میکنند، حتی روی یک پاکت سیگار.
پس از آن، همه اطلاعات جمع آور ی شده را سرهم میکنند، آ نهایی را که مفید و متناسب با سخنرانی هستند، سازماندهی و پیکرهبندی کرده و مورد بهرهبرداری قرار میدهند. بر این مبنا متن و سناریوی سخنرانی خود را می نویسند.
تمام رویدادهای زندگی و اطراف خود را که مرتبط با موضوع سخنرانی شما است پس از مشخص شدن موضوع سخنرانی یادداشت کنید. برای این کار یک دفترچه یادداشت داشته باشید یا در موبایل
خود با استفاده از نرم افزار واندرلیست یا تیکتیک تمام ایدهها و نیز مطالب و داستانهایی را که در کتاب یا روزنامه یا در زندگی روزانه خود میبینید یادداشت کنید.
هیچوقت جمع آوری اطلاعات خود را بهروز آخر یا حتی هفته آخر نیندازید. در تهیه مطالب سخنرانی خود بهروز باشید و از مطالب و تحقیقات کهنه و قدیمی استفاده نکنید.
از اشتباه بزرگی که تعدادی از سخنرانان مرتکب میشوند، اجتناب کنید. وقتیکه سعی میکنید از جملات و واژههای رسمی در متن سخنرانی خود استفاده کنید، در واقع شما برای چشم ها مینویسید و این برای خوانده شدن مناسب است تا شنیده شدن.
استفاده از جملات بلند و کلمات ثقیل، نتیجه کار را بیشتر شبیه یک متن کتاب یا مقاله یا یک سند رسمی میکند تا متن سخنرانی. زمانی که شما برای چشم مینویسید تا خوانده شود، اگر خواننده متوجه یک کلمه یا جملهای نشد میتواند به عقب برگردد و آن را دوباره بخواند تا کاملاً متوجه شود؛ اما هنگامیکه برای گوش مینویسید شنوندگان فقط یکبار فرصت دارند آنچه را که شما گفتید متوجه شوند و نمیتوانند دستشان را بلند کنند و دوباره از شما سؤال کنند.
وقتی بر ای گوش مینویسید، جملات باید کوتاه و حداکثر بین ۱۵ تا ۲۰ کلمه باشد (قانون کمتر، بهتر است). ساختن جملات کمتر از بیست کلمه باید حاوی یک نکته باشد؛ زیرا شنوندگان از فهم بیش از حد عاجز هستند.
جملات بزرگ تر و حاوی نکات زیادتر باعث سردرگمی و گیج شدن مخاطبان می شود و نیز ادا کردن جملات بلند، کَمیِ نفس را به دنبال خواهد داشت. اگر از جملات محاورهای استفاده کنید این اتفاق نخواهد افتاد. اگرکلمات را ساده و روشن انتخاب کنید و جملات کوتاه باشند، قدرت تأثیرگذاری آ نها نیز بیشترخواهد شد تا جملات بلند.
1 Comment
سلام
ممنون از شما
جالب بود
فقط این که جلوه های بصری در مقاله نبود که اگر بود زیباتر می شد
باز هم ممنون