ترس و استرس از سخنرانی – در افراد مضطرب، میزان بعضی از هورمونهای موجود در خون غیرعادی است. بنابراین هر آنچه که باعث اختلال در سیستم هورمونی شود، برای بدن خطر محسوب میشود. بارداری، کمکاری یا پرکاری تیروئید، پایین بودن قند خون، وجود غدهای در غدد فوق کلیوی که هورموناپی نفرین تولید میکند و بینظمی ضربانهای قلب از این عوامل هستند.
ترس و استرس از سخنرانی – یکی از مهمترین عوامل اضطراب ژنتیک است و احتمال اضطراب در فرزندان افراد مضطرب بسیار بالا است. البته الگو قرار دادن رفتار پدر و مادر و یادگیری و تکرار کارهای آنان نقش مهمی در اضطراب فرزندان دارد (عامل اجتماعی)، ولی تحقیقات و بررسیهای انجامشده بر روی حیوانات و دوقلوهایی که با هم یا جدا از هم زندگی میکنند و از والدین مضطرب به دنیا آمدهاند، نشان میدهند که عوامل ژنتیکی نیز بسیار مؤثرند. با این وجود باور نمیرود که ژن به خصوصی در این مورد نقش داشته باشد، بلکه ترکیب بعضی از ژنها چنین پیامدی را به دنبال دارد. طبق آخرین تحقیقات به نظر میرسد که عوامل ژنتیکی در بعضی انواع اضطراب مانند اختلال هراس و ترس از مکانهای باز نقش زیادی دارد.
عوامل اجتماعی و ارتباطی بسیاری باعث بهوجود آمدن استرس و اضطراب در افراد جامعه میشود، مانند؛ سخنرانی کردن، صحبت کردن در جمع، ملاقات با شخصیت های مهم و مقامات ارشد، ارائه کنفرانس ها و پایان نامه دانشجویی، امتحان رانندگی، امتحان دروس، مشکلات خانوادگی، احساس جدایی و طردشدگی،… و از عوامل محیطی میتوان تغییرات ناگهانی و غیرمنتظره همچون، جابجایی منزل،مهاجرت، زلزله، بیماری، مرگ یکی از نزدیکان،… را نام برد.
ترس و استرس از سخنرانی – بنابر توضیحات بالا؛ صحبت کردن در جمع، سخنرانی، کنفرانس و ملاقات با یک شخصیت مهم و مقام بالاتر، مصاحبه های شغلی و یازمان امتحان دادن جزء عوامل محیطی و ارتباطی ایجاد استرس و اضطراب می باشند و برای اینکه علت این ترس را کشف کنیم، باید عملکرد مغز را در این رابطه مورد بررسی قراردهیم. بدن انسان طوری آفریده شده است که برای حفظ بقای خود به خطرات احتمالی و آنچه که جدید است و هنوز برای انسان بهصورت عادت در نیامده، واکنش نشان دهد. این عکسالمعل بهواسطهی نقش مغز در حفظ گونه انسانی است. وقتی که میترسیم مغز انسان از طریق هورمونهایی که ترشح میکند ضربان قلب را بالا میبرد، جریان خون به سمت اعضاء درگیرشونده مثل ماهیچهها جاری میشود. در سطوح دیگر بدن این جریان خون کند میشود و تنفس شدیدتر میگردد. انرژی زیادی در بدن تولید شده و انسان را آماده فرار یا مبارزه با آن چیز تهدیدکننده میکند.
بنابراین هر کسی هم که میخواهد سخنرانی کند و یا یکی ار موارد فوق را انجام دهد، دچار ترس و اضطراب میشود و در این جا هم مغز از همان فرمولی که برای رویارویی با هر تهدیدی استفاده میکند، پیروی مینماید. قسمتی از مغز که مسئول حفظ بقای بشر است در مواقع فرار یا مقابله، سریعاً عملکرده، قبل از اینکه، قسمت خودآگاه مغز بتواند آن مسئله را تجزیه و تحلیل کند. در نتیجه فیزیولوژی بدن در مسیر دور شدن از تهدید عمل میکند؛ ضربان قلب تند میشود، عرق میکنیم و دچار انبساط مثانه میشویم.
سؤال این جاست که چرا بعضیها در مقابل این موضوع ترس چندانی ندارند؟ جواب این است که مغز آنها در اثر بارها سخنرانی و تمرین نسبت به صحبت کردن در جمع بیحس شده است و سخنرانی کردن در جمع را تهدیدی برای خود نمیداند.
سؤال دیگری که، در این جا مطرح میشود این است که چه عواملی باعث ایجاد این ترس میشود؟
ترس و استرس از سخنرانی – برخی از افراد برای رفع این ترس ها و استرس های ناشی از عوامل اجتماعی و محیطی که سخنرانی کردن و صحبت کردن در جمع از این جمله هستند رو به دارو های ضداضطراب می آورند.داروهای ضد اضطراب، علاوه بر ایجاد احساس بر طرف شدن تنش عضلانی، احساس آرامش و آسودگی را نیز به همراه میآورند.
داروهای ضد استرس و اضطراب مانند :دیازپام ، اکسازپام، آلپرازام(زاناکس) (Xanax)و پروپانول فعالیت سمپاتیک مغز را به اندازهای کاهش میدهند که پاسخهای اضطراب کاهش یابند یا بازداری میشوند.
شاید برای افرادی که اختلالات روانی دارند از طرف پزشک تجویز شود. اما دلایلی که ما این داروها را برای کسانی که استرس و اضطراب ناشی از عوامل محیطی و اجتماعی دارند و اشاره داشتیم که سخنرانی و صحبت کردن در جمع نیز از این جمله هستند که به نظر می رسد با مصرف این داروها در شروع کار و در وهله اول یک سخنران به نتیجه مورد نظر خود دست پیدا کند؛ اما به مرور و با مصرف بلند مدت این قرص ها و داروهای ضد استرس که به شکل های گوناگون وجود دارند انسان دچار؛ افت قوای ذهنی؛ خوابآلودگی شدید؛ تکلم نامفهوم؛ ضربان قلب کند؛ تنگینفس؛ عدم تعادل؛ گلودرد؛ تب؛ لرز؛ کبودی یا خونریزی غیرعادی؛ زخمهای دهانی؛ زردی پوست یا چشمان؛ از دست رفتن حافظه؛ بیخوابی؛ اضطراب؛ یا تحریکپذیری می شود.
همین عوارض به خودی خود کافیست که عملکرد یک سخنران را به شدت تحت تأثیر قرار دهند بنابراین ما هیچ گونه توصیه ای برای مصرف این قبیل داروها و قرص های ضد استرس برای سخنرانان و کسانی که نیازمند ارتباطات اجتماعی هستند، نداریم.
افرادی که در کلاس های فن بیان و سخنرانی در بندرعباس مجموعه آموزشی گنج نهان ایرانیان شرکت می کنند، اغلب از این که در جمع صحبت می کنند هراس دارند و دلایل آن، از لهجه، احتمال طردشدن، کانون توجه قرار گرفتن، ناتوان و کسل کننده جلوه دادن، گرفته تا موارد کلی مانند؛ نداشتن اعتمادبه نفس و ترس از مخاطبان و عملکرد نامناسب متغیراست.
با شرکت در کلاس های فن بیان و سخنرانی در بندرعباس ، مجموعه آموزشی گنج نهان ایرانیان، راهکارهایی که میتوان با آنها این ترسها را تقلیل داد و مدیریت کرد، ارائه می شود و در واقع با شرکت در این کلاس ها به نوعی قرص قوی ضد استرس برای سخنرانی، صحبت کردن در جمع، شرکت در کنفرانس ها، شرکت در مصاحبه های شغلی، ملاقات با شخصیت های مهم و مقامات بالای جامع و شرکت در امتحانات و در هنگام ارائه پایان نامه ها توسط استادپیشدار تجویز می شود!
پیشنهاد می کنیم برای رهایی از ترسی که مدت هاست گریبانگیر شماست این قرص را تهیه و مصرف نمایید! تا برای همیشه اعتماد به نفس کامل را بدست آورده و با شجاعت مثال زدنی فعالیت های خود را انجام دهید.
برای دریافت توضیحات بیشتر در خصوص شرکت در دوره جامع آموزش سخنرانی، فن بیان و اعتمادبه نفس مجموعه آموزشی گنج نهان ایرانیان که توسط استاد پیشدار برگزار و اجرا می گردد، روی کلید زیر کلیک نمایید.