کتاب آموزش سخنرانی مؤثر –
نام کتاب: آموزش سخنرانی مؤثر
نویسنده: نیک مورگان
خلاصه شده: توسط استاد علی پیشدار
تعداد صفحات: ۱۳
دسترسی: خلاصه کتاب آموزش سخنرانی مؤثر را می توانید پس از تکمیل فرم پایین متن، بطور رایگان دانلود نمایید.
برای انتقال پیام به یک گروه و مشارکت آنها در یک گفتگوی دو سویه، سخنرانی میتواند شیوه ی مؤثری باشد.
سخنرانی ها انواع مختلفی دارند و هر کدام برای برآورده کردن نیازهای خاصی طراحی شده اند.
* فروش
* نمایش محصول
* گزارش وضعیت
* برنامه یا راهبرد کسب و کار
شما نیاز دارید سخنرانی خود را با این عوامل متناسب کنید:
هدف سخنرانی شما نتیجهای است که از آن میخواهید – این نتیجه میتواند اقناع، بحث ، خرید عمده ، بازار خود یا فروش باشد. هدف شما باید بتواند کنفرانستان را پیش ببرد.
داشتن هدف به شما کمک میکند تا مشخص کنید:
یک سخنرانی یا کنفرانس ، گفتگویی دو سویه بین شما و مخاطبتان است. هرچه بهتر شنوندگان خود را بشناسید، بیشتر میتوانید سخنرانیتان را با سطح آنها متناسب کنید.
نکته : هرکاری انجام میدهید اعم ازینکه در یک ورزش رقابتی بازی کنید، مذاکرهای کاری داشته باشید یا سخنرانی کنید هرچه طرف مقابل خود را بهتر بشناسید احتمال موفقیتتان بیشتر میشود. این نکته مهم را فراموش کنید.
شرایط سخنرانی را درک کنید
هرگز یک سخنرانی در خلاء انجام نمیشود. شرایط سخنرانی شما نقش مهمی در توجه مخاطب دارد.
وقتی هدفتان را تعیین کردید، باید تصمیم بگیرید که میخواهید به مخاطب چه بگویید؟
معمولاًساده ترین راه برای عبور بُنبستِ “چه بگویم؟” تقسیم کار به سه مرحله است:
مرحله ی ۱ :پیام اصلی را تعریف کنید.
مرحله ی ۲ : استدلالهایی را که از پیام شما حمایت میکنند شناسایی کنید.
مرحله ی ۳ : به این نکته دقت کنید که چه زمانی مشارکت، واکنش، موافقت یا تأیید مخاطبان مهم است؟
بعد از اینکه مجموعهی ایدههایتان را در مورد اینکه چه بگوئید، فراهم کردید آمده میشوید تا آنها را بازبینی و اصلاح کنید.
پس اگرهدف شما اقناع است از خودتان بپرسید چهکارهای دیگری میتوانید بکنید یا چه چیزهای دیگری میتوانید بگویید تا مخاطبتان را اقناع کند؟ کسانی که در قانع کردن دیگران موفق هستند معمولاً از منطق و احساس همراه هم استفاده میکنند. قدرت شما در قانع کردن دیگران به میزان اشتیاق، اعتبار و باور شخصیتان به موضوع بستگی دارد. به یاد داشته باشید که فقط جزئیات اضافی باعث حواسپرتی شنوندگان از آنچه میخواهید بشنوند ، تجزیه و تحلیل کنند و به یاد بسپارند میگردد. اگر از تأثیرگذادی نکتهای مطمئن نیستید آن را حذف کنید.
وقتی دقیقاً بدانید چه میخواهید بگویید و هدفتان از سخت گفتن معلوم باشد، آمادهی سخنرانی شدهاید اما سعی کنید در این مرحله سخنرانیتان را به صورتی ساماندهی کنید که در زمان تعیین شده پایان پذیرد.
وقتی مادهی خام سخنرانیتان را پیدا کردید، نوبت به سازماندهی آن میرسد. یک سخنرانی منظم، کار گوش کردن مخاطب را تا حد ممکن ساده میکند و احتمال اینکه به هدفتان برسید، بالا می رود. در اکثر موارد یک سخنرانی باید به ترتیب دارای مقدمه، بیان یک مسئله ، راه حل و دعوت به اقدام باشد.
معمولاً سازماندهی خوب با یک مقدمه ی جذاب شروع میشود. در طول مقدمه برای جلب توجه و علاقه مخاطب، از یک قلاب استفاده کنید. منظور از قلاب، اظهار نظر، سوال، داستان، حکایت مرتبط یا مثالی است که شنونده را جذب صحبت های شما بکند.
قسمت دوم به بیان نیاز یا مسئله اختصاص دارد.
قسمت سوم سخنرانی به بیان راه حل اختصاص دارد.
در پایان نوبت به دعوت به اقدام می رسد.
غالباً باید سخنرانیتان را در جدول زمانی دیگران بگنجانید. به عنوان مثال،سی دقیقه وقت دارید سخنرانی کنید و کالا یا محصولتان را برای فروش به خریدار معرفی نمایید. در دیگر موارد، کنترل زمان، در دست شماست و میتوانید مدت زمان بهینهی سخنرانیتان را تعیین کنید.
این فقط قسمتی از متن خلاصه کتاب آموزش سخنرانی مؤثر است. جهت دریافت متن کامل خلاصه کتاب آموزش سخنرانی مؤثر لطفا مشخصات خود را وارد کنید و بطور رایگان دریافت نمایید.